Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

SpaceX oznámila spustenie satelitnej komunikácie Starlink pre smartfóny

.sita .svet

V roku 2025 sa objavia hlasové a dátové funkcie, ako aj možnosť prenášať súbory.

SpaceX oznámila spustenie satelitnej komunikácie Starlink pre smartfóny SITA/AP Photo/Eric Risberg

spoločnosť SpaceX miliardára Elona Muska spustila reklamu na svoju pripravovanú službu Starlink Direct to Cell, ktorá bude poskytovať satelitné komunikačné služby pre mobilné zariadenia. Referuje o tom web The Verge.

Služba bude dostupná pre „existujúce LTE telefóny“ v roku 2024 a zatiaľ bude obmedzená na textové správy. „Direct to Cell bude fungovať s existujúcimi LTE telefónmi kdekoľvek, kde uvidíte oblohu. Nevyžadujú sa žiadne zmeny hardvéru, firmvéru ani špeciálnych aplikácií,“ uviedla SpaceX.

V roku 2025 sa objavia hlasové a dátové funkcie, ako aj možnosť prenášať súbory. Podpora pre IoT zariadenia bude k dispozícii tento rok. Služba bude pravdepodobne relatívne pomalá s rýchlosťou dva až štyri megabity za sekundu. Jej výhoda bude spočívať v šírke pokrytia.

Ak si predplatíte digitálne predplatné alebo tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite