Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Izraelské vzdušné sily zasiahli v noci v pásme Gazy stovky cieľov

.tasr .svet

Izraelské obranné sily oznámili, že v noci útočili desiatkami stíhačiek na štvrť Al-Furkán na sever pásma Gazy.

Izraelské vzdušné sily zasiahli v noci v pásme Gazy stovky cieľov SITA/Satellite image ©2023 Maxar Technologies via AP

izraelská vzdušné sily útočili v noci na stredu v pásme Gazy na vyše 200 cieľov v rámci protiútoku spustenom po víkendovom rozsiahlom útoku palestínskeho militantného hnutia Hamas. TASR o tom informuje podľa správy agentúry DPA.

Izraelské obranné sily (IDF) oznámili, že v noci útočili desiatkami stíhačiek na štvrť Al-Furkán na sever pásma Gazy. Za uplynulých 24 hodín išlo pritom už o tretí izraelský útok na pásmo Gazy. Celkovo bolo podľa IDF zasiahnutých 450 cieľov.

Izraelská armáda uviedla, že Al-Furkán slúži Hamasu ako centrum teroru a bolo odtiaľ podniknutých viacero teroristických útokov namierených proti Izraelu.

Hamas, ktorý ovláda pásmo Gazy, spustil prekvapivý útok na Izrael v sobotu ráno. Počet obetí útok pritom v Izraeli už vzrástol na vyše 1200, oznámil v stredu ráno hovorca IDF Jonathan Conricus s tým, že väčšinu obetí tvoria civilisti. Zranenia utrpelo už tiež najmenej 3000 ľudí, informuje agentúra AFP.

Palestínske úrady hlásili po odvetných útokoch Izraela v Gaze 900 mŕtvych a 4500 zranených.

Ak si predplatíte digitálne predplatné alebo tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite