Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Zelenskyj pricestoval do sídla NATO v Bruseli

.tasr .svet

Tam sa zúčastní na stretnutí ministrov obrany členských krajín NATO.

Zelenskyj pricestoval do sídla NATO v Bruseli SITA/AP Photo/Manu Fernandez

ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj pricestoval v stredu do sídla NATO v Bruseli, kde sa zúčastní na stretnutí ministrov obrany členských krajín NATO, informovala belgická tlačová agentúra Belga. 

Agentúra AFP podotkla, že ide o prvú návštevu Zelenského v bruselskom sídle NATO od začiatku ruskej invázie na Ukrajinu vo februári 2022.

Ukrajinský prezident sa podľa belgických médií zúčastní na stretnutí kontaktnej skupiny na obranu Ukrajiny a bude mať aj rokovanie s belgickou vládou. 

Očakáva sa, že stretnutie kontaktnej skupiny sa zameria na spôsoby, ako pomôcť Ukrajine v prípravách na predpokladané útoky ruskej armády na infraštruktúru Ukrajiny počas nadchádzajúcej zimy a ako jej poskytnúť viac munície na protiofenzívu proti ruskej armáde.

Belgická ministra obrany Ludivine Dedonderová vo vysielaní televízie RTL avizovala, že Belgicko v roku 2025 dodá Ukrajine stíhačky F-16.

Na schôdzke ministrov obrany aliancie NATO by sa malo diskutovať aj o ďalších témach, ako je zničenie podmorského plynovodu a telekomunikačného kábla medzi Fínskom a Estónskom.

Na štvrtkovom stretnutí sa prostredníctvom videokonferencie má zúčastniť aj izraelský minister obrany Joav Galant – témou diskusie bude útok palestínskeho hnutia Hamas na Izrael a jeho následky.

Ak si predplatíte digitálne predplatné alebo tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite