Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Hnutie Hamas oznámilo začiatok novej vojenskej operácie proti Izraelu

.tasr .svet

Izraelská armáda v Jeruzaleme aktivovala sirény varujúce pred leteckými útokmi a uviedla, že útočí na ciele v pásme Gazy.

Hnutie Hamas oznámilo začiatok novej vojenskej operácie proti Izraelu SITA/AP Photo/Tsafrir Abayov

vodca islamistického hnutia Hamas oznámil, že táto ozbrojená skupina začala novú vojenskú operáciu proti Izraelu. V Jeruzaleme sa rozozvučali sirény oznamujúce letecký poplach. TASR správu prevzala v sobotu z agentúr AP a AFP.

Vodca Muhammad Dajf uviedol, že v sobotu skoro ráno bolo smerom na Izraelské územie vypálených 5000 rakiet. Ide podľa jeho slov o začiatok operácie „Operation Al-Aqsa Storm“.

Izraelské obranné sily (IDF) hlásili, že na územie Izraela preniklo z pásma Gazy viacero ozbrojených Palestínčanov. „Obyvatelia v oblasti okolo pásma Gazy boli požiadaní, aby zostali vo svojich domovoch,“ uviedli IDF na sociálnej sieti X. 

Očití svedkovia podľa AFP hlásili streľbu v uliciach. To, ako sa útočníkom z pásma Gazy podarilo prekročiť prísne strážené hranice nebolo bezprostredne známe.

Izraelská záchranná služba Magen David Adom oznámila, že na juhu krajiny prišla o život jedna žena po priamom zásahu a ďalších 15 osôb utrpelo zranenia. Agentúra DPA informuje, že raketový útok zasiahol dom v Tel Avive.

Ak si predplatíte digitálne predplatné alebo tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite