Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Loď plaviaca sa pod tureckou vlajkou narazila v Čiernom mori na námornú mínu

.sita .svet

Ide zrejme o Rusmi nastraženú mínu, ktorá mala zabrániť vývozu ukrajinského obilia.

Loď plaviaca sa pod tureckou vlajkou narazila v Čiernom mori na námornú mínu unsplash/Pierre Leverrier

nákladná loď plaviaca sa pod tureckou vlajkou narazila vo štvrtok v Čiernom mori pri pobreží Rumunska na mínu. Ako referuje web digi24.ro, na plavidle evidujú menšie škody, ale posádka lode je v bezpečí.

Britská námorná bezpečnostná spoločnosť Ambrey podľa portálu news.ro uviedla, že loď narazila na námornú mínu 11 námorných míľ severne od rumunského mesta Sulina, neďaleko vstupu do kanála Sulina. Podľa Ambrey loď narazila na námornú mínu vo štvrtok približne o 12:20 rumunského času. Následne na krátky čas spustila kotvu, aby mohla posádka posúdiť škody. Neboli hlásené žiadne obete.

Bol to prvý takýto incident za ostatné mesiace. Oblasť Čierneho mora bola poisťovňami vyhodnotená ako vysoko riziková oblasť a plávajúce míny v nej naďalej predstavujú nebezpečenstvo.

Spoločnosť Ambrey vo štvrtok uviedla, že incident nastal v ten istý deň, keď krátko predtým informovala svojich zákazníkov o možnom ďalšom rozmiestňovaní námorných mín ruským námorníctvom, ktoré majú zmariť export obilia z Ukrajiny.

Ak si predplatíte digitálne predplatné alebo tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite