Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Ukrajina pozastavila u WTO sťažnosť proti Slovensku, Maďarsku a Poľsku

.tasr .svet

Oznámil to vo štvrtok námestník ukrajinského ministra hospodárstva Taras Kačka.

Ukrajina pozastavila u WTO sťažnosť proti Slovensku, Maďarsku a Poľsku SITA/AP Photo/Manu Fernandez

ukrajina pozastavila sťažnosť, ktorú podala na pôde Svetovej obchodnej organizácie (WTO) proti svojim trom susedom – Maďarsku, Poľsku a Slovensku – za to, že v polovici septembra odmietli ukončiť zákaz dovozu ukrajinských poľnohospodárskych produktov.  TASR o tom informuje na základe správy agentúry PAP. 

Európska komisia 15. septembra oznámila, že platnosť embarga na štyri kategórie ukrajinských poľnohospodárskych produktov vyprší podľa plánu koncom dňa. Po analýze údajov týkajúcich sa vplyvu vývozu týchto agrokomodít z Ukrajiny na trh EÚ totiž dospela k záveru, že narušenia trhu v piatich členských štátoch susediacich s Ukrajinou boli odstránené. 

Poľsko, Maďarsko a Slovensko sa napriek nesúhlasu Komisie rozhodli pokračovať v embargu na dovoz ukrajinskej pšenice, kukurice, repky a slnečnicových semien. Argumentovali pritom obavami z poškodenia svojich poľnohospodárskych odvetví v dôsledku nadmerných dovozov z Ukrajiny. Ukrajina na to reagovala podaním sťažnosti na pôde WTO.

Ak si predplatíte digitálne predplatné alebo tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite