Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Putin možno v novembri oznámi svoju kandidatúru v budúcoročných voľbách

.tasr .svet

Očakáva sa, že ruský prezident by mohol oznámiť svoju kandidatúru v marcových prezidentských voľbách v rámci medzinárodnej konferencie Rusko, ktorá sa uskutoční práve v novembri.

Putin možno v novembri oznámi svoju kandidatúru v budúcoročných voľbách SITA/Mikhail Metzel, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

ruský prezident Vladimir Putin môže v novembri ohlásiť, že na budúci rok bude kandidovať v prezidentských voľbách, uviedol v utorok ruský denník Kommersant. TASR o tom informuje podľa správy agentúry Reuters.

Očakáva sa, že Putin by mohol oznámiť svoju kandidatúru v marcových prezidentských voľbách v rámci medzinárodnej konferencie Rusko, ktorá sa uskutoční práve v novembri.  Podľa zdrojov blízkych administratíve ruského prezidenta by sa tak mohlo stať počas otvorenia konferencie alebo na sprievodnom podujatí, na ktorom predstavia všetky regióny Ruska.

Existujú aj iné scenáre toho, čo šéf Kremľa na konferencii urobí, uvádza jeden z najrešpektovanejších ruských denníkov Kommersant. Konečné rozhodnutie o oznámení kandidatúry je pritom podľa denníka na samotnom Putinovi.

Kremeľ tieto informácie bezprostredne nekomentoval, upozorňuje Reuters.

Budúcoročné prezidentské voľby môžu Putinovi vydláždiť cestu k tomu, aby zostal pri moci najmenej do roku 2030. Putin prevzal prezidentskú funkciu v posledný deň roku 1999 od vtedajšieho prezidenta Borisa Jeľcina. Už teraz je tak najdlhšie vládnucou ruskou hlavou štátu od čias Josifa Stalina.

Tento týždeň, v piatok 7. októbra, Putin oslávi 71. narodeniny.

Ak si predplatíte digitálne predplatné alebo tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite