Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Rusko neplánuje ukončiť vojnu na Ukrajine, až tretina budúcoročného rozpočtu pôjde na obranu

.sita .svet

Štruktúra rozpočtu ukazuje, že hlavný dôraz sa kladie na zabezpečenie nášho víťazstva, uviedol ruský minister financií.

Rusko neplánuje ukončiť vojnu na Ukrajine, až tretina budúcoročného rozpočtu pôjde na obranu SITA/Mikhail Metzel, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

rusko neplánuje ukončiť vojnu na Ukrajine ani nepreferuje mierové riešenie. Dôkazom toho je vyčlenenie takmer tretiny svojich celkových rozpočtových výdavkov v roku 2024 na obranné účely. Ako referuje web news.sky.com, vyplýva to z navrhovaných plánov Kremľa.

Moskva taktiež plánuje zvýšiť objem štátnych pôžičiek, aby mohla v nadchádzajúcich rokoch ešte viac financovať svoju „špeciálnu vojenskú operáciu“ na Ukrajine, pričom navrhovaný rozpočet počíta s tým, že príjmy Ruska z ropy a zemného plynu sa vrátia na úroveň pred inváziou.

Podľa rozpočtových dokumentov ministerstva financií, ktoré načrtávajú vládne fiškálne plány na roky 2024 - 2026, budú výdavky v rámci sekcie „národná obrana“ v budúcom roku celkovo 10,78 bilióna rubľov.

V roku 2021, rok predtým, ako Moskva spustila inváziu na Ukrajinu, tvorili výdavky na obranu 14,4 % celkových výdavkov, pričom v nasledujúcom roku vzrástli na 17,7 %.

Ruský minister financií Anton Siluanov minulý týždeň povedal: „Štruktúra rozpočtu ukazuje, že hlavný dôraz sa kladie na zabezpečenie nášho víťazstva - armádu, obranyschopnosť, ozbrojené sily, bojovníkov... Všetko potrebné pre front, všetko potrebné pre naše víťazstvo je v rozpočte.“

Ak si predplatíte digitálne predplatné alebo tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite