Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

EÚ sa bude rozprestierať od Lisabonu po Luhansk, myslí si šéfka nemeckej diplomacie

.sita .svet

Zdôraznila, že európski priatelia a partneri podporia Ukrajinu na tejto ceste.

EÚ sa bude rozprestierať od Lisabonu po Luhansk, myslí si šéfka nemeckej diplomacie SITA/AP Photo/Alex Brandon

nemecká ministerka zahraničných vecí Annalena Baerbocková počas svojej návštevy Kyjiva na neformálnom stretnutí ministrov zahraničných vecí EÚ uviedla, že Európska únia sa čoskoro bude rozprestierať od portugalského Lisabonu po Luhansk na východe Ukrajiny. Referuje o tom web Ukrajinská pravda.

„Budúcnosť Ukrajiny spočíva v Európskej únii, našom spoločenstve slobody, a čoskoro sa bude rozprestierať od Lisabonu po Luhansk. Ukrajina tiež rozširuje svoju cestu do EÚ každou dedinou, každým metrom, ktorý oslobodí, a každým metrom kde zachraňuje svojich ľudí,“ povedala Baerbocková.

Zdôraznila, že európski priatelia a partneri podporia Ukrajinu na tejto ceste. V tejto súvislosti ministerka tiež podotkla, že Ukrajina je pripravená zaviesť pôsobivé reformy v čase desivej ruskej agresie. „Sú to veci v právnej oblasti, v mediálnej oblasti, ale aj v oblasti boja proti korupcii a otvorene diskutujeme o tom, že túto cestu môžeme rozšíriť spolu s našimi partnermi tu na Ukrajine,“ povedala Baerbocková.

Ak si predplatíte digitálne predplatné alebo tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite