Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

AFP: Rusko zamietlo odvolanie Navaľného proti 19-ročnému väzeniu

.tasr .svet

Hlasného kritika Kremľa ruské súdy oficiálne odsúdili za extrémizmus.

AFP: Rusko zamietlo odvolanie Navaľného proti 19-ročnému väzeniu sita/AP Photo/Alexander Zemlianichenko Navaľnyj s vonkajším svetom komunikuje iba zriedkavo a len prostredníctvom webkamery.

rusko v utorok zamietlo odvolanie lídra opozície Alexeja Navaľného proti 19-ročnému väzeniu s maximálnym stupňom stráženia, ktoré mu mestský súd v Moskve udelil v auguste pre obvinenia z extrémizmu. TASR prevzala informácie z tlačovej agentúry AFP.

Odvolací súd rozhodol, že verdikt moskovského mestského súdu proti kritikovi Kremľa z minulého mesiaca zostane v platnosti, oznámil sudca.

Navaľnyj sa momentálne nachádza vo väzenskom tábore v meste Melechovo 250 kilometrov východne od Moskvy. Vo väzení je už dva a pol roka za údajný podvod. V auguste tohto roka ho v inom procese odsúdili na 19 rokov väzenia za extrémizmus. Odvolacie konanie proti tomuto rozsudku sa začalo, a skončilo, práve v utorok.

Ľudskoprávni aktivisti označujú 47-ročného Navaľného za politického väzňa. V rámci kampane za Navaľného oslobodenie jeho spolupracovníci v rôznych mestách v zahraničí počas leta vystavovali maketu trestnej cely, v akej si odpykáva disciplinárne tresty. Ide o miestnosť s rozmermi 2,5 krát tri metre s kovovou pričňou pripevnenou k stene, zamrežovaným vetracím otvorom namiesto okna, betónovou podlahou, plechovým umývadlom a tzv. tureckým WC.

Ak si predplatíte digitálne predplatné alebo tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite