Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Nemecko chce zaviesť trvalé kontroly na hraniciach s Poľskom a Českom

.sita .svet

Nemecko sa usiluje aj o dohodu s Českom, aby nemecká polícia mohla pôsobiť na českom území.

Nemecko chce zaviesť trvalé kontroly na hraniciach s Poľskom a Českom sita/Cecilia Fabiano/LaPresse via AP

nemecko plánuje zaviesť trvalé kontroly na hraniciach s Poľskom a Českom, aby zastavilo nelegálnu migráciu. Ako referuje web eurointegration.com.ua, v rozhovore pre Welt am Sonntag to povedala nemecká ministerka vnútra Nancy Faeser.

„Takáto dodatočná kontrola by mala byť integrovaná s kontrolou celého pohraničného pásma, ktorá sa vykonáva za pomoci civilných spravodajských služieb,“ vysvetlila šéfka rezortu vnútra.

Ako poznamenala, na hraniciach s Poľskom a Českom už zvýšili prítomnosť federálnej polície. Nemecko sa usiluje aj o dohodu s Českom, aby nemecká polícia mohla pôsobiť na českom území. Takáto dohoda už existuje napríklad medzi Nemeckom a Švajčiarskom.

„So Švajčiarskom už existuje výborná spolupráca. Federálni policajti v úzkej spolupráci so švajčiarskou políciou môžu tiež monitorovať švajčiarske územie a zabraňovať neoprávnenému vstupu,“ povedala Faeser.

Nemecko v septembri oznámilo, že dosiahlo svoj limit v prijímaní migrantov. Vo všeobecnosti za prvý polrok tohto roka zaregistrovali krajiny EÚ, ale aj Nórsko a Švajčiarsko viac ako pol milióna žiadostí o azyl.

Ak si predplatíte digitálne predplatné alebo tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite