Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Boje v Náhornom Karabachu si podľa Arménov už vyžiadali civilné obete

.tasr .svet

Arménsky premiér Nikol Pašinjan v utorok v televíznom prejave k národu informoval, že Azerbajdžan začal v Náhornom Karabachu „pozemnú operáciu“.

Boje v Náhornom Karabachu si podľa Arménov už vyžiadali civilné obete Ramil Sitdikov, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP Ruský prezident Vladimir Putin a arménsky premiér Nikol Pashinyan si podávajú ruky počas stretnutia v letovisku Soči, Rusko, piatok 9. júna 2023

najmenej dvaja civilisti zahynuli a 23 ďalších utrpelo zranenia v regióne Náhorný Karabach po tom, čo tam Azerbajdžan v utorok spustil tzv. „protiteroristickú operáciu“, uviedli zdroje arménskych separatistov. TASR informuje podľa správy agentúry AFP.

„Podľa doterajších informácií si azerbajdžanské útoky vyžiadali najmenej dvoch mŕtvych, medzi nimi je aj dieťa, “napísal komisár pre ľudské práva medzinárodne neuznanej Republiky Náhorný Karabach Gegam Stepanjan na sociálnej sieti X (predtým Twitter). Ako dodal, medzi zranenými civilistami je taktiež osem detí, cituje agentúra DPA.

Arménsky premiér Nikol Pašinjan v utorok v televíznom prejave k národu informoval, že Azerbajdžan začal v Náhornom Karabachu „pozemnú operáciu.“ Pašinjan súčasne zdôraznil, že arménska armáda sa do týchto bojov nezapojila. Situáciu na spoločnej hranici označil za stabilnú, informovala agentúra AFP.

Arménske ministerstvo zahraničných vecí v reakcii na najnovší vývoj odsúdilo azerbajdžanskú „agresiu proti ľuďom v Náhornom Karabachu,“ ktorá sa odohráva s „cieľom zavŕšiť túto politiku etnických čistiek.“

Azerbajdžan ako dôvod pre svoju najnovšiu vojenskú operáciu uviedol „systematické“ ostreľovanie z pozícií jednotiek podporovaných Arménskom a obvinil ich z vyzvedačstva a tiež opevňovania obranných pozícií.

Ak si predplatíte digitálne predplatné alebo tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite