Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Kremeľ tvrdí, že počas návštevy Kima v Rusku nedošlo k podpisu žiadnej dohody

.tasr .svet

Putin po schôdzke s Kimom povedal, že napriek medzinárodným sankciám existuje „možnosť“ vojenskej spolupráce Ruska so Severnou Kóreou.

Kremeľ tvrdí, že počas návštevy Kima v Rusku nedošlo k podpisu žiadnej dohody SITA/Korean Central News Agency/Korea News Service via AP)

kremeľ v piatok uviedol, že počas prebiehajúcej návštevy severokórejského vodcu Kim Čong-una v Rusku nedošlo k podpisu žiadnej dohody. Informuje o tom TASR podľa správy agentúry AFP.

„Neboli podpísané žiadne dohody a ani nie je v pláne nejaké podpísať, “povedal kremeľský hovorca Dmitrij Peskov. Vyjadril sa tak po tom, ako americkí predstavitelia upozornili na možnú dohodu, v ktorej rámci by Pchjongjang poskytol Moskve zbrane pre vojnu na Ukrajine výmenou za technológiu balistických rakiet. Tá podlieha sankciám uvaleným voči KĽDR.

Severokórejský vodca pricestoval do Ruska začiatkom týždňa, v stredu sa na ruskom Ďalekom východe stretol s prezidentom Vladimirom Putinom. Obaja lídri sa vzájomne obdarovali puškami.

Putin po schôdzke s Kimom povedal, že napriek medzinárodným sankciám existuje „možnosť“ vojenskej spolupráce Ruska so Severnou Kóreou. Kim informoval, že sa s Putinom dohodli na prehĺbení „strategickej a taktickej spolupráce. “Severokórejský vodca tiež vyjadril presvedčenie, že Moskva dosiahne „veľké víťazstvo “v boji so svojimi nepriateľmi.

Kremeľ vo štvrtok oznámil, že Putin prijal pozvanie Kima na návštevu Severnej Kórey.  Severokórejský vodca v piatok počas svojej cesty po ruskom Ďalekom východe navštívil leteckú továreň vyrábajúcu vojenské a civilné stroje v meste Komsomoľsk nad Amurom.

Spojené štáty v stredu upozornili, že nebudú váhať s uvalením sankcií, ak stretnutie Putina a Kim Čong-una povedie k transferom zbraní medzi oboma krajinami.

Ak si predplatíte digitálne predplatné alebo tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite