Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Podpora EÚ pre Ukrajinu a Ukrajincov bude pokračovať, vyhlásila predsedníčka EK Leyenová

.tasr .svet

Európska komisia podľa nej plánuje predĺžiť dočasné ochranné opatrenia na podporu Ukrajincov v EÚ.

Podpora EÚ pre Ukrajinu a Ukrajincov bude pokračovať, vyhlásila predsedníčka EK Leyenová SITA/AP Photo/Jean-Francois Badias

podpora Európskej únie pre Ukrajinu bude pokračovať tak dlho, ako to bude potrebné, uviedla v stredu v pléne europarlamentu predsedníčka Európskej komisie (EK) Ursula von der Leyenová. Podpora pre štyri milióny Ukrajincov, ktorí našli v Únii útočisko od začiatku ruskej vojenskej invázie, označila Leyenová vo svojom prejave za „odpoveď Európy na výzvu dejín“, informuje TASR.

„Budeme na strane Ukrajiny na každom kroku. Tak dlho, ako to bude potrebné,“ spresnila šéfka exekutívy EÚ v pléne Európskeho parlamentu. Pripomenula, že od začiatku ruskej agresie našli v našej Únii útočisko štyri milióny Ukrajincov, ktorí sú podľa jej slov „vítaní rovnako teraz ako v osudných prvých týždňoch vojny“.

Dodala, že EÚ utečencom z Ukrajiny zabezpečila prístup k bývaniu, zdravotnej starostlivosti, trhu práce a mnohým ďalším vymoženostiam. „Toto je Európa, ktorá odpovedala na volanie histórie. A preto s hrdosťou oznamujem, že Európska komisia navrhne predĺžiť našu dočasnú právnu ochranu Ukrajincov v EÚ,“ uviedla.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite