Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

McCarthy nariadil vyšetrovanie Bidena, môže viesť k impeachmentu

.sita .svet

Vyšetrovanie sa podľa Kevina McCarthyho zameria na „obvinenia zo zneužitia právomocí, obštrukcií a korupcie“ voči Bidenovi.

McCarthy nariadil vyšetrovanie Bidena, môže viesť k impeachmentu SITA/AP Photo/J. Scott Applewhite Kevin McCarthy

snemovňa reprezentantov amerického Kongresu začne formálne vyšetrovanie impeachmentu prezidenta Joea Bidena, uviedol republikánsky predseda. Informuje o tom spravodajský portál BBC.

Vyšetrovanie sa podľa Kevina McCarthyho zameria na „obvinenia zo zneužitia právomocí, obštrukcií a korupcie“ voči Bidenovi. Republikáni vyšetrujú prezidenta od januára, keď prevzali kontrolu nad Snemovňou. Vypočúvania nenašli žiadne konkrétne dôkazy o Bidenovom pochybení.

Upozornili však na obchodné transakcie prezidentovho syna Huntera, ktoré sú podľa republikánov pochybné, a tiež na Bidenovu vedomosť o aktivitách jeho syna.

Ide o prvý krok v politickom procese, ktorý by mohol vyústiť do hlasovania o impeachmente v Snemovni reprezentantov. V prípade, že ho schvália jednoduchou väčšinou, mohol by nasledovať proces v Senáte.

McCarthy v krátkom vyhlásení uviedol, že existujú „vážne a dôveryhodné“ obvinenia týkajúce sa prezidentovho správania. „Tieto obvinenia spolu vytvárajú obraz kultúry korupcie,“ skonštatoval.

Hunter Biden v súčasnosti čelí federálnemu vyšetrovaniu pre možné daňové trestné činy súvisiace s jeho zahraničnými obchodnými záujmami.

Ak si predplatíte digitálne predplatné alebo tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite