Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

.pravidelná dávka: Dobrá skúsenosť nevedomosti

.jakub Betinský .stĺpčeky .spoločnosť

Aj tento rok som mal možnosť koordinovať a súčasne učiť na medzinárodnej letnej škole Free Society Seminar. Je pre mňa v mnohom symbolom leta (podobne ako pre viacerých Pohoda) a každoročným pripomenutím dôležitosti kreatívneho a počúvajúceho dialógu.

.pravidelná dávka: Dobrá skúsenosť nevedomosti

samozrejme, formálne je jej chrbtovou kosťou 18 seminárnych diskusií mapujúcich témy z oblasti práva, politickej filozofie a filozofie, literatúry či teológie, ale podstatné sú aj mimoseminárne diskusie a rozhovory pri večernom „smoke&whisky“ alebo pri jedle a exkurziách.

 Tieto intelektuálne stretnutia sú najcennejšie: dotýkajú sa nielen mysle, ale aj srdca človeka. Zdá sa mi totiž, že je nevyhnutné, aby mal človek aspoň raz v živote vedomú skúsenosť toho, že môže pred iným autenticky priznať svoju nevedomosť, tá však nebude dôvodom na odsúdenie, ale pozvaním k spoločnému hľadaniu, ktoré sa môže skončiť dokonca aj spoločnou nevedomosťou.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite