Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

.svet podľa Globsecu: Ukrajina v NATO? Buďme opatrní, no Slovensku by to pomohlo

.roger Hilton .stĺpčeky .spoločnosť

Je nevyhnutné, aby NATO a jeho spojenci odchádzali zo samitu NATO vo Vilniuse s jasným odkazom pre Kremeľ: bez ohľadu na ekonomické a priemyselné bolesti, ktoré budú následkom podpory Ukrajiny, budeme stáť pri Kyjeve a zabezpečíme, že zvíťazí nad Moskvou.

.svet podľa Globsecu: Ukrajina v NATO? Buďme opatrní, no Slovensku by to pomohlo SITA/AP Photo/Susan Walsh

ukrajina stále žiada o podporu zo strany USA, najmä v podobe ATAMCS. Očakáva sa, že táto požiadavka bude nakoniec splnená. Je potrebné doplniť aj silné zásoby protivzdušných systémov a dlhodosahovej artilérie. Tieto sú nevyhnutné na to, aby mal generál Zalužnyj okamžité taktické možnosti na zabezpečenie ukrajinskej armády, keď sa protiofenzíva spomalí. Ďalšou dôležitou zárukou bude strednodobá príprava ukrajinských pilotov na stíhačky F-16. 

Prezident Joe Biden vyhlásil, že Ukrajina nie je pripravená na členstvo v NATO. Aj Kyjev uznáva, že v súčasnosti nemôže byť súčasťou Aliancie, keďže sa nachádza vo vojenskom konflikte. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite