Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

.svet podľa Globsecu: Keď do Bratislavy prichádza svet

.adam Sipos .stĺpčeky .spoločnosť

Tento rok sa bude konať už 18. ročník jednej z najväčších medzinárodných konferencií na svete – GLOBSEC Bratislava Forum. Po mnohé roky sme dokázali doniesť do Bratislavy a na Slovensko významné osobnosti zo sveta politiky či biznisu.

.svet podľa Globsecu: Keď do Bratislavy prichádza svet SITA/Alexandra Čunderlíková

od Madeleine Albrightovej, Davida Camerona cez Emmanuela Macrona, pápeža Františka až po ministra zahraničných vecí Indie. To je len zlomok hostí, ktorí zavítali do nášho hlavného mesta, aby sme sa aspoň na pár dní stali centrom diskusií o budúcnosti sveta a aby sme aj z malého Slovenska mohli diskutovať o veľkých globálnych témach. 

Dodnes sa však mnohí pýtajú, k čomu je GLOBSEC dobrý a prečo by sme mu mali venovať pozornosť. Je to veľmi jednoduché. Slovensko nemalo nikdy šancu byť centrom diania. Toho diania, kde prídu politici z celého sveta a budú hovoriť o svojich víziách, problémoch či predstavách o budúcnosti sveta. Hoci sme malou krajinou, GLOBSEC ukazuje, že aj veľké veci dokážeme robiť zo skromného prostredia strednej Európy. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite