Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

.stredná Európa Milana Niča: Česká nádej v Berlíne, slovenská trochu tiež

.milan Nič .stĺpčeky .európa

Petr Pavel bol na svojej tretej oficiálnej zahraničnej ceste v Berlíne krátko po tom, čo navštívil Poľsko. Čím očaril Nemcov a ktorým témam sa vyhol?

.stredná Európa Milana Niča: Česká nádej v Berlíne, slovenská trochu tiež ARCHÍV AUTORA

nedávno inaugurovaný český prezident Petr Pavel absolvoval oficiálnu návštevu Nemecka – v čom bola zaujímavá a prínosná?

Prezident Pavel mal v Berlíne v utorok 21. marca veľmi nabitý deň, do ktorého dokázal napasovať oficiálne stretnutia s prezidentom Steinmeierom a kancelárom Scholzom, návštevu pamätníka Berlínskeho múru a stretnutie s krajanmi, vystúpenie u nás v Nemeckej rade pre zahraničnú politiku (DGAP), dlhý rozhovor pre Süddeutsche Zeitung a neformálne stretnutia na veľvyslanectve ČR s exprezidentom Gauckom či predsedom Mníchovskej konferencie Christophom Heusgenom, bývalým bezpečnostným poradcom kancelárky Merkelovej. 

A to som určite ešte na niečo zabudol. Snažil sa maximálne zúročiť, že je o neho a aj o Česko teraz v Nemecku väčší záujem. Tejto príležitosti sa zhostil vo vysokom tempe, aké vlastne nasadil od nástupu do úradu. Českým prezidentom je sotva dva týždne a toto bola už jeho tretia oficiálna zahraničná cesta. 

Mal som tú česť pripravovať jeho vystúpenie u nás v DGAP. Strávil tu popoludní takmer poldruha hodiny, ešte bol celkom svieži.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite