Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

.svet podľa Globsecu: Toto majú byť mierotvorcovia?

.nikoleta Nemečkayová .stĺpčeky .spoločnosť

Podobne ako Babiš v kampani v Česku, aj u nás istí politici rečnia o mieri a zaťahovaní do vojny. Rovnako ako Babiš však nespomenú kľúčovú stranu jednaní, bez ktorej sa vojna nikdy neskončí a ktorej roky pochlebovali – Rusko.

.svet podľa Globsecu: Toto majú byť mierotvorcovia? SITA/DIANA ČERNÁKOVÁ Poslanec NR SR za stranu SMER-SD Robert Fico počas rokovania 82. schôdze Národnej rady SR. Bratislava, 31. január 2023.

u Republiky aj Smeru sa už črtá nosná téma kampane: využívajú konflikt na Ukrajine, ale namiesto konštruktívnych riešení ponúkajú falošné proroctvá. Spoliehajú sa, že zabudneme na tie, ktoré im už nevyšli: od čipov pri covide a nastolenia totality cez obrannú dohodu s USA a okupáciu Slovenska cudzím vojskom.

Vytrvalo apelujú na strach a hnev ľudí. Prvotnú vlnu solidarity s Ukrajinou totiž vystriedalo rozčarovanie z negatívnych dopadov na peňaženky a obavy z budúcnosti. Ruka v ruke s trvaním konfliktu tiež ide apatia voči utrpeniu. Z obetí sa stávajú čísla, z obrázkov z bojiska každodenná súčasť správ. Klesá podpora pomoci utečencom a rastie pocit, že vláda nerobí dosť pre „vlastných“.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite