Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Amerika Tomáša Klvaňu: Biden v Kyjeve

.tomáš Klvaňa .stĺpčeky .amerika Tomáša Klvaňu

Prezident Joe Biden neočekávaně navštívil Ukrajinu – a trumpisté jsou v defenzívě. Jejich „argumentace“ se natolik vzdálila realitě, že tvrdí: Za Trumpa by k válce nedošlo!

Tomáš Klvaňa

americká pravicová propaganda portrétuje Bidena jako senilního dědulu, který neví, že je pátek a nedá dohromady souvislou větu. Ale nejde používat jenom sestřihy Bidenových přeřeků, i když jich u tohoto odjakživa špatného řečníka najdete hodně. A pak se propagandisté z Foxu nějak musí vyrovnat s realitou. Takovým momentem byla například nedávná Zpráva o stavu unie, v níž si osmdesátník Biden namazal na chleba o polovinu mladší povykující kongresmany. 

Dalším příkladem srážky chiméry s realitou je jeho pětihodinová návštěva Kyjeva a následná cesta do Varšavy, na nichž čelně konfrontoval ruského vůdce Putina s jeho válečnými zločiny a burcoval ke sjednocení světa proti moskevskému agresorovi.

Stejný mediální komplex maluje Trumpa jako Supermana a ochránce tradiční Ameriky. To je při Trumpově pověstné obezitě, zbabělosti a prolhanosti opravdu výkon. Komentátor Foxu Tucker Carlson, a ještě hlasitěji takzvaní anti-anti-Trumpisté teď tvrdí, že kdyby byl prezidentem Trump, k válce na Ukrajině by nedošlo, protože by si to Putin nedovolil.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite