Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

.videné z Košíc: September posilňuje negativizmus

.peter Schutz .stĺpčeky .videné z Košíc

Skutočnosť, že na Slovensku po neuveriteľných peripetiách máme odhlasovanú ústavne konformnú cestu k predčasným voľbám, a navyše už aj konkrétny termín, nesľubuje o nič lepší scenár budúcnosti, než by bolo ponechanie Hegerovej vlády.

.videné z Košíc: September posilňuje negativizmus

v divokom behu za predčasnými voľbami, ktorý bol sprevádzaný až hysterickými intervenciami z verejného priestoru, účastníci urobili pre diskreditáciu vlastnej profesie úplne všetko. Vôbec najhorší kolaterálny efekt tragikomédie je ďalšie zmazávanie rozdielov medzi antisystémovou a (kvázi)demokratickou časťou slovenskej politiky.

Po tom, čo skrátenie vlastného mandátu o takmer pol roka si odhlasovala bývalá koalícia fakticky tou istou ústavnou väčšinou, s ktorou začínala, je absurdné, že z politickej debaty vychádza ako víťaz Smer. Ten Smer s tým Ficom, ktorí po tom, čo neplatné referendum obnažilo bezpredmetnosť ich dva roky jedinej agendy, neurobili ani toľko, aby predčasné voľby podporili jedným hlasom. Ak sa dosýta vysmejeme názorom, že to nič nie je, lebo predsa celý SmeroHlas hlasoval za máj i jún, tak päť rokov po Kuciakovi je zrejmé toto: Smer A, ale i Smer B majú do kampane takpovediac ustlané na ružiach. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite