Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

.videné z Košíc: Predčasné voľby a užitočná idiocia

.peter Schutz .stĺpčeky .videné z Košíc

Po neplatnom referende a zmene ústavy, ktorá otvára cestu k skráteniu volebného obdobia uznesením ústavnej väčšiny NR SR, sa ako najpravdepodobnejší zo scenárov javia predčasné voľby koncom septembra.

.videné z Košíc: Predčasné voľby a užitočná idiocia

to, že exkoaličná „deväťdesiatdvojka“, ktorá odblokovala ústavno-vládnu krízu, ktorú sama vyvolala, sa ešte na čomsi zasekne, sa vylúčiť zďaleka  nedá. Avšak scenáre typu – napríklad –, že časť exkoalície v nádeji, že si udrží poslanecké mandáty (platy) až do konca periódy, bude hrať na to, aby pod stôl spadli oba „konkurenčné  termíny“ (opozícia chce jún, exkoalícia september), sú dosť špekulatívne ešte aj s vedomím, že v slovenskej politike nedokáže prekvapiť už nič. 

Fakt je, že neschválenie júna ani septembra by nútilo do razantnej odpovede prezidentku, ktorá vytýčila deadline 31. januára  fakticky ako ultimátum. Aspoň takto sa interpretuje, čo sama zosilňuje rôznymi upozorneniami Hegerovi, že je pripravená ukončiť poverenie vlády, ak – teraz naposledy - nevyrieši financovanie ambulancií.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite