Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

.pohľad Jakuba Kratochvíla: Človek, na ktorého sa oplatí počkať

.jakub Kratochvíl .stĺpčeky .iný pohľad

Minulý týždeň tu Jano písal o zime, ktorá prichádza nielen na Slovensko, ale aj na Ukrajinu, a že sa treba pripraviť. To je Jano.

.pohľad Jakuba Kratochvíla: Človek, na ktorého sa oplatí počkať MAREK MOLNÁR

spoznali sme sa v začiatkoch iniciatívy Za slušné Slovensko, v ktorej bol jedným z hlavných ťahúňov. Jeho nenahraditeľnou aktivitou bola starostlivosť o kolektív (to je Janove obľúbené slovo – nie je to ani komunita, ani hnutie, ani oná bezpohlavná iniciatíva, je to kolektív). Možno to nebolo vidno, ale bolo to podstatné a stále je. Jano má zvláštny cit a vnímavosť pre nepokoj druhých a vie tam byť pre nich. Dokáže odložiť povinnosti a je tam pre vás. Keby sa úspech meral podľa toho, ako bezpečne sa pri nás človek cíti, Jano by bol jedným z najúspešnejších.

Jano vníma, čo sa deje okolo neho, nech je to okolo akokoľvek ďaleko. Jano vie, čo sa patrí, a keď sa stane krivda alebo nešťastie, veľmi rýchlo si premyslí, čo treba spraviť a spraví to.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite