Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

.videné z Košíc: Osamelosť Juraja K. a fašistické podhubie

.peter Schutz .stĺpčeky .videné z Košíc

Po piatich obetiach cestného piráta vyzerá dvojnásobná vražda z nenávisti ako znamenie, že Bratislava sa mení na Chicago. Také dramatické to snáď nebude, hoci poprava dvoch nevinných ľudí je niečo neuveriteľné.

.videné z Košíc: Osamelosť Juraja K. a fašistické podhubie

pocit, že Slovensko nie je bezpečné pre LGBTI+ ľudí, vyvolal ortodoxný fašista Juraj K., no ešte viac dozvuky jeho „akcie“ na sociálnych sieťach. Devätnásťročný potomok podporovateľa Harabinovej strany bol totiž podľa doterajších poznatkov vlk samotár, ktorý svojím „presvedčením“ nekontaminoval mysle spolužiakov ani známych, ale skôr „followerov“ na Twitteri. Tí sú však natoľko vzdialení, že na Slovensko kvôli páchaniu násilností neprišli. Takisto nie je zatiaľ známe, že by Juraj šíril svoje „presvedčenie“ v komunite, ktorú podľa ministra Naďa už malo v hľadáčiku Vojenské spravodajstvo. 

Osamelosť Juraja K. ale neznamená, že fašistické podhubie na Slovensku neexistuje. Vážnym varovaním, že zdravie a životy viacerých menšín nie sú v bezpečí, sú roje schvaľovačov a nenávistníkov komentujúcich tragédiu zo Zámockej na internete. Krytí anonymitou „nickov“ sa tieto typy vyhemžili na rôznych platformách v takom nečakane vysokom počte, že opodstatňujú aj niektoré hysterické reakcie zľava.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite