Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

.videné z Košíc: V zmätku a chaose

.peter Schutz .stĺpčeky .videné z Košíc

Ďalší z odkladov parlamentnej schôdze, ktoré Kollár pravidelne naťahuje až na týždeň, podporuje dohady, že v hre sú už aj tie tri mesiace, po ktorých prezidentka môže prikročiť k rozpusteniu parlamentu, ak stále nie je uznášaniaschopný. Teoreticko-špekulatívna možnosť predčasných volieb by sa tak obrátila na istotu.

.videné z Košíc: V zmätku a chaose

vylúčiť sa u nás nedá nič, ale „hrozba Čaputovou“ zrejme zostane v špekulatívnej rovine. Sotva sa dá totiž predstaviť, že dôvod terajšej blokády, teda 1,5 miliardy, ktoré SaS požaduje rozpísať „na drobné“, sa do príjmov a výdavkov novelizovaného rozpočtu (2022) ozaj nedostane. Napokon, Matovič návrh na rok 2023 pokrstil „rozpočet pomoci ľuďom“, čiže po veľkej koaličnej reklame zvýšených príjmov niet v NR SR poslanca – azda na troch, štyroch zo SaS – ktorý by uniesol „obvinenie“, že zahatal „pomoc ľuďom“.

Samozrejme, koaličné vysvetľovanie zvýšených príjmov lepším výberom daní je mätúce, až podvodné. (IFP: „V aktuálnom roku vidíme pri viacerých daniach pomalší výnos dane, ako nasvedčuje ekonomická báza.“) Zvýšenie oproti rozpočtu – vraj až 2,2 miliardy do konca roka – ide komplet na konto rozcválanej inflácie.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite