Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

.videné z Košíc: Mieri Heger k menšine?

.peter Schutz .stĺpčeky .videné z Košíc

Ako letný festival performerov je vládna kríza lepšia ako Sziget, Pohoda a Colours of Ostrava dokopy. Za výkonmi politikov nezaostáva ani iracionalita politickej debaty, v ktorej regiment pomazaných hláv vŕši hlúposti.

.videné z Košíc: Mieri Heger k menšine?

posledné stretnutía koalície podčiarkli červenou to, čo je najpravdepodobnejšie od požiadavky SaS z 5. júla: Vláda bude aj po 1. septembri Hegerova, ale menšinová. Päť bodov, ktoré premiér ponúkol SaS ako akýsi základ kompromisu, by azda ani neboli stratenou vartou, keby im nepredchádzali dva mesiace hrubého obviňovania sa na facebookoch, v TV a všade inde. 

Priestor na dohodu zužuje aj to, že obe strany už zafixovali svoje pozície. Nápady ako rozhodcovská komisia na riešenie sporov (a na čo sú koaličné rady?) či neúčasť Matoviča a Sulíka práve na koaličných radách nemôžu zlepšiť prevádzku štvorspolku – kto iný, než stranícki lídri môže rozhodovať a legitímne improvizovať na hrane programových východísk tak, aby boli akceptované? 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite