Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Český týždeň: Petr Fiala a ťažký, no štátnický začiatok prázdnin

.johana Hovorková .stĺpčeky .názor

Pre väčšinu ľudí je 1. júl dátumom, keď sa začína odpočinok. Poznáme ten pocit z detstva – dva dlhé mesiace ničnerobenia, sladká predstavu o lete a pohoda bez stresu.

Český týždeň: Petr Fiala a ťažký, no štátnický začiatok prázdnin archív autorky

vo vedení Českej republiky je to však tento rok trochu iné, 1. júla sa krajina ujala vedenia Rady EÚ a najťažšie to bolo asi pre premiéra Petra Fialu, ktorý absolvoval veľmi náročný program, ale treba povedať, že sa mu ho podarilo zvládnuť.

Začalo sa to koncom júna na samite NATO v Madride, kde Fiala (logicky) zastupoval prezidenta Miloša Zemana, ktorý dlhodobo nikam necestuje. Nasledovalo otvorenie predsedníctva v Litomyšli, kam prišla aj šéfka Európskej komisie Ursula von der Leyen, a bezpečnostná konferencia vo švajčiarskom Lugane, kde Fiala predstavil plán obnovy Ukrajiny. Následne sa presunul z Lugana do Štrasburgu, kde vo svojom prejave opísal päť najdôležitejších priorít českého predsedníctva a zúčastnil sa na rozprave s poslancami Európskeho parlamentu v pléne. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite