Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

.pohľad Jána Oravca: 28 mesiacov na ministerstve

.ján Oravec .stĺpčeky .týždeň v ekonomike

Ekonomika je primárne o číslach, ale naše pôsobenie na ministerstve hospodárstva bolo skôr o umení nájsť rovnováhu medzi prijímaním krátkodobých protikrízových opatrení a plnením dlhodobých cieľov.

.pohľad Jána Oravca: 28 mesiacov na ministerstve

nikto nepredpokladal, že väčšinu času nám zaberie príprava mimoriadnych opatrení v reakcii na koronakrízu a od februára tohto roka na dôsledky vojenského konfliktu na Ukrajine. Napriek tomu sme sa nevzdali dlhodobých cieľov, ktorými boli zlepšenie podnikateľského prostredia a zvýšenie konkurencieschopnosti slovenskej ekonomiky. Pri spätnom pohľade na uplynulých 28 mesiacov si myslím, že sme urobili maximum.

Pomoc v čase koronakrízy sme sa snažili mobilizovať rýchlo. V rezorte hospodárstva sme z iných programov okamžite presmerovali stovky miliónov eurofondov do bánk, ktoré vďaka tomu mohli poskytnúť našim podnikom zvýhodnené úvery. Za efektívnu pomoc možno považovať aj dotácie na nájomné prevádzkam, ktoré boli postihnuté protipandemickými opatreniami. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite