Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

.srdcom sestry Hermany: Krížik v banke

.hermana Jaroslava Matláková .stĺpčeky .srdcom sestry Hermany

Pred pár dňami som musela ísť do banky. Nemám rada úrady. Akékoľvek. Ale nedá sa tomu vyhnúť, tieto inštitúcie tiež treba navštevovať.

.srdcom sestry Hermany: Krížik v banke

nejako neschopne som postávala uprostred pobočky a nevedela som, za kým ísť. Všimla si ma jedna žena, hoci ani ostatné nemali nikoho. Povedala som, čo potrebujem, a prosila ju, aby mi poradila, čo s tým, alebo aspoň na koho sa obrátiť. S úsmevom mi poradila, urobila navigáciu na všetko, čo som potrebovala. Zrazu sa len poobzerala po pobočke a spýtala sa, keď tam nikto z klientov nie je, či by som ju mohla požehnať. „Teda neviem, či vy môžete požehnávať. Alebo či to môže urobiť len farár.“ Dokončievala som vypisovanie papierov a len tak som zahmkala. V hlave sa rozbehol kolotoč. 

Viem, čo môžem robiť. Ale nejako som sa nevedela rozhodnúť. Odrazu pri mne stáli štyri ženy z pobočky. Jedna hovorila o manželovi, jedna o probléme s deťmi. Akoby sa každá potrebovala vyrozprávať a naložiť na mňa svoj batoh ťažkostí. Poprosila som o strpenie. Dovypisovala som papiere. Zrazu som sa len opýtala, kedy naposledy dostali požehnanie. Od hocikoho. Od detí, od manžela… Jedna si spomenula, že naposledy asi na Popolcovú stredu, keď bola v kostole. Ostatné si nevedeli spomenúť.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite