Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Český týždeň Tomáša Němečka: Urobil to Matovič lepšie?

.tomáš Němeček .stĺpčeky .český týždeň Tomáša Němečka

Je to irónia osudu, ale Matovičova pomoc rodinám sa teraz v Prahe dáva za vzor. Čechov nezaujíma, ako vznikla, kto za ňu hlasoval a odkiaľ na ňu vezmete peniaze. Zaujíma ich výsledok.

Český týždeň Tomáša Němečka: Urobil to Matovič lepšie?

slovenské zmeny popularizovala na Twitteri bývalá Babišova ministerka financií a dnes šéfka poslancov ANO. „Po zmrazení cien elektriny do roku 2024 (úspora 12 000 Kč na domácnosť) oznámila tamojšia vláda opatrenia na dva roky v hodnote takmer 1,3 mld. eur. Zvýšia sa prídavky na deti, daňový bonus a ľudia dostanú jednorazový príspevok navyše,“ pochválila Alena Schillerová a vyzvala českého premiéra: „@PFiala, stále nič?“ Samozrejme, je to len opozícia, navyše babišovská. Ale aj rešpektovaní komentátori sú znepokojení, že v čase rekordnej inflácie vláda riskuje sociálny zmier. 

„Už aj Slováci nás predbehli. Po tom, čo protiinflačný balíček vyhlásili začiatkom roka Poliaci, po ruskej invázii na Ukrajinu sa k nim pridali Nemci a Rakúšania, teraz svoju povinnosť dokončili aj slovenskí politici,“ napísal David Klimeš z Hospodářskych novín.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite