Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Slová z kaplnky Daniela Pastirčáka: Hegerov hlas

.daniel Pastirčák .stĺpčeky .slová z kaplnky

Do Kyjeva išiel premiér, vrátil sa z neho štátnik. To sú azda prvé slová uznania, ktorých sa Hegerovi od novinárov dostalo. Po návrate z Ukrajiny bola Hegerova reč naozaj nezvyčajne rázna: Ukrajina je náš sused a priateľ. Povedal: „Robert Fico a Peter Pellegrini sú ruskí zapredanci, Podľa všetkého by vítali ruských vojakov so sovietskymi vlajočkami.“

Slová z kaplnky Daniela Pastirčáka: Hegerov hlas

heger nepatrí medzi obľúbencov médií. Premiérom sa stal v čase koaličného rozvratu. Novinári ho ani na chvíľu nešetrili: Je to iba Matovičova bábka, rozpad koalície a predčasné voľby sú nevyhnutné. V období, keď preberal premiérsku funkciu, Matovič a Sulík boli  stále v sebe, zaberali takmer všetku mediálnu pozornosť. Častovali sa šťavnatými urážkami, pri čom často popierali to na čom sa, len pred chvíľou vláda dohodla. Uplynul rok, koalícia sa nerozpadla. Kohútie zápasy zmizli z mediálneho priestoru. Z Matoviča sa stal okrajový hráč. Ako to mohol taký slabý premiér ustáť? Nevšimol som si, že by si niektorí  z novinárov kládli túto otázku. 

Pred časom som napísal stĺpček s názvom Hegerovo ticho. Matovič narazil na Hegerovo ticho. Keď vtipkoval, že Sputnik s Ruskom vymenil za Krym, premiér ten stupídny výrok nekomentoval. Zdvihol telefón a ukrajinskému premiérovi  vyjadril plnú podporu Slovenska. Ako jediný európsky premiér na ruský teroristický čin v Českej republike reagoval vypovedaním podozrivých ruských diplomatov. 

„Heger je typ premiéra, ktorý nerobí populistické gestá, divadlo na sociálnych sieťach, ale koná.“

Po návrate z Ukrajiny Hegerove ostré slová vyvolali dojem, že sa vrátil iný človek. Naozaj? 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite