Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Český týždeň Tomáša Němečka: Návrat tankov, návrat ideí

.tomáš Němeček .stĺpčeky .český týždeň Tomáša Němečka

Po mnohých, mnohých rokoch sa teraz stáva, že cudzinci mi na sociálnych sieťach vyslovujú rešpekt len preto, že som Čech – napísal Martin Jaroš, reklamný expert žijúci v Katare. Je to vďaka dodávkam zbraní na Ukrajinu.

Český týždeň Tomáša Němečka: Návrat tankov, návrat ideí

v utorok 5. apríla denník Wall Street Journal exkluzívne zverejnil správu (potvrdenú „tromi českými a slovenskými predstaviteľmi“), že Česko ako prvá krajina posiela tanky do očakávanej druhej fázy vojny, do bojov o Donbas. Štáb Českej televízie v ten istý deň zbadal vlak s týmto nákladom na jihlavskej železničnej stanici. Práve v Rančířove pri Jihlave sa nachádza najväčší armádny sklad ťažkej techniky pre prípad mobilizácie.

Česká ministerka obrany Jana Černochová z ODS zvolila taktiku tajomných úsmevov. „Nebudeme to vrahom s písmenom Z uľahčovať,“ vyhlásila. Armáda preto nepotvrdzuje vôbec nič. Ani odhad vojenských novinárov, že ide o dar obrnených transportérov a štyridsiatich tankov T-72 (starých, ale dobre udržiavaných, s ktorými majú Ukrajinci najväčšie skúsenosti).

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite