Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

.videné z Košíc: Priveľa priznaní na jednu zmluvu

.peter Schutz .stĺpčeky .videné z Košíc

Na ultimátum Vladimíra Putina, aby sa európske pomery vrátili pred rok 1997, je, zdá sa, najnáchylnejšie Slovensko. Geopolitickému bezpečnostnému statusu štátu preto hrozí zopakovanie „mečiarovskej“ epochy.

.videné z Košíc: Priveľa priznaní na jednu zmluvu

ku katastrofe sa SR priblíži na dohmat, ak Smer a spol. vyhrá najbližšie voľby. Krajnosti, ktoré Fico demonštroval ako najsilnejší hlas opozície, ukazujú iba týmto jedným smerom. Mnohí experti (so slovenskými diplomami z politológie) namietajú, že Fico je kovaný oportunista, ktorý v momente, keď sa dostane k moci, vypustí zo slovníka slogany o Sorosovi či vláde amerických agentov“, dokonca aj s celým konšpiračným arzenálom. A ako Pavol na ceste do Damasku sa obráti o 180 stupňov a bude opäť vyvolávať jadro EÚ, ako zvykol v časoch, keď ešte poľoval aj na voličov stredného prúdu. Nuž, ale do tejto rieky už Fico nevstúpi. 

Niežeby nechcel, ale práve zmluva DCA ho definitívne zatiahla do naháňačky za celkom inými voličmi – Kotlebu, Uhríka, Danka. Práve zmluvou DCA totiž vypadol ešte aj z koľají svojho populizmu a extrémizoval sa natoľko, že ako európsky politik je viac nepoužiteľný. Stačí si prehrať celý cirkus okolo  „americkej“ zmluvy.

„A ak sa pozrieme aj na preferencie koalície, je zrejmé, že Slovensku hrozia  deväťdesiate roky.“

Možno namietať, že hoci Smer mocnie, nadpolovičnú väčšinu už sám Fico nezloží. A Pellegrini predsa vyhlásil, že sa vidí „vo vláde spoločenského zmieru, v ktorej bude aj niekto zo súčasnej koalície“. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite