Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

.pohľad Jána Oravca: Signál pre podnikateľské prostredie

.ján Oravec .stĺpčeky .iný pohľad

Keď parlament v júli 2020 schválil prvý balík na zlepšenie podnikateľského prostredia – bolo to 115 opatrení – vyzvali sme verejnosť na zasielanie ďalších podnetov. Tým sa začala písať história druhého balíka.

.pohľad Jána Oravca: Signál pre podnikateľské prostredie

uvediem zopár faktov o procese jeho prípravy, konzultácií a schvaľovania. V skratke možno chronológiu druhého balíka vyjadriť číselným radom 2 400 – 469 – 207 – 198. Tých 2 400 bol celkový počet podnetov, ktoré sa nám nazbierali v lete 2020, 469 bol zredukovaný počet podnetov, ktoré sme považovali za natoľko dobré, že sme koncom októbra 2020 oznámili verejnosti, že o nich začíname rokovania s ostatnými ministerstvami. Po mnohomesačných rokovaniach sme našli zhodu pri 207 opatreniach, ktoré sme v septembri 2021 predložili do pripomienkového konania. Po ňom nám v druhom balíku zostalo 198 podnetov – a tie teraz schválila vláda. 

Stačí letmý pohľad na niektoré opatrenia, aby bolo jasné, že ide o spoločnú snahu naprieč ministerstvami a koaličnými partnermi. V oblasti vecnej pôsobnosti ministerstva hospodárstva umožníme napríklad predaj nepotravinárskeho tovaru po uplynutí jeho expirácie či zníženie administratívnej záťaže, týkajúcej sa povinného zverejňovania cenových návrhov u regulovaných subjektov.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite