Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

.videné z Košíc: Šerpovia geopolitickej katastrofy

.peter Schutz .stĺpčeky .videné z Košíc

Keby Slovensko malo štandardnú opozíciu, tak z obrannej zmluvy, ktorú vo Washingtone podpísali Korčok a Naď, by sa nemohol stať predmet politického zápasu. Ani urýchľovač ďalšej polarizácie celej spoločnosti.

.videné z Košíc: Šerpovia geopolitickej katastrofy

oba Smery aj s fašistami názorne demonštrovali, prečo je Slovensko jednou z mála demokracií, kde vládnuca koalícia nemá alternatívu – a to ešte i keď sa na ňu nedá pozerať. Je možné mať akokoľvek kritický názor na rolu USA vo svete i Európe, ale z rutinnej dohody, akú pred nami uzavrelo 23 štátov, by sa v normálnej politike nedala urobiť „kauza. Z podstaty veci – lebo skutočnosť, že Slovensko uzaviera druhý tucet štátov, ktoré zmluvne podchytili a sprístupnili hlavnému garantovi národnej bezpečnosti vojenskú infraštruktúru, by stačila na „zmrazenie“  témy u každej demokratickej opozície. Teda, ak jej najnižší spoločný menovateľ s vládnymi stranami znie, že krajina je súčasťou západného civilizačného okruhu a jeho štruktúr. U nás je to inak. Vyvolať protizmluvnú a protiamerickú hystériu Ficovi a Pellegrinimu nebránil dokonca ani fakt, že dohoda sa začala tvoriť už za vlády Smeru. A každý, kto si vie urobiť monitor vtedajších médií, uvidí čierne na bielom, že jej parlamentné prerokovanie skrečoval Danko a SNS. Keby aj všetci kritici vedeli citovať paragraf, ktorý je vo verzii Korčok/Naď pre Slovensko nevýhodnejší než pôvodný – akože nevedia – kategoricky by neodmietali celú zmluvu, ale žiadali by opravu predmetného článku (či formulácie).

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite