Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Slovo kardinála Schönborna: Kedy nastane koniec sveta?

.christoph Schönborn .stĺpčeky .slovo kardinála

Ku koncu cirkevného roka sa hovorieva o konci sveta. V novembri, v mesiaci, keď si spomíname na zosnulých, si cirkev pripomína Ježišovu reč o konci tohto sveta, o Poslednom súde aj o jeho opätovnom príchode. Na konci mesiaca sa potom prvou adventnou nedeľou začína nový cirkevný rok, príprava na Vianoce.

Slovo kardinála Schönborna: Kedy nastane koniec sveta?

v skutočnosti hovoril Ježiš vo svojej poslednej reči v Jeruzaleme, ešte pred svojím procesom a smrťou, čoraz jasnejšie o týchto posledných veciach, o tom, čo stojí pred nami a pred svetom.

Svetový klimatický samit v Glasgowe prispieva tiež k istému pocitu o zániku sveta. Varovania o následkoch zmeny klímy sa nedajú prepočuť. A na mnohých miestach sú už jasne viditeľné konkrétne následky tejto zmeny. Ježiš hovorí o dramatických udalostiach, ktoré poukazujú na koniec sveta: vojny, zemetrasenia, epidémie a hladomory. Ale toto všetko by mali byť len prvé príznaky, ešte nie ohromujúci koniec. Toto sa prelomí vo vesmírnych katastrofách nad Zemou. Až potom sa zjaví Kristus „s veľkou mocou a slávou“. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite