Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

.videné z Košíc: Fatal error Žilinka

.peter Schutz .stĺpčeky .komentár týždňa

Voľbu generálneho prokurátora ohlasovali lídri koalície ako najzásadnejšiu udalosť celého volebného obdobia. Čo je teda jasné po zrušení stíhania exriaditeľa SIS a donedávna hlavnej „tváre“ Penty?

.videné z Košíc: Fatal error Žilinka

už vieme nielen to, že poslanci si z piatich údajne špičkových kandidátov vybrali najhoršiu možnosť, ale aj to, že ústredná agenda koalície, teda očista justície a verejného života, narazila na svoj strop.  A ďalej sa veľmi nedá.

Čokoľvek napísal námestník Kandera na 78 strán zdôvodnenia, ktorým GP zrušila obvinenie Pčolinského, teda údajné procesné chyby a údajný nedostatok dôkazov, mohla a mala konštatovať súdna moc. Keby štyri súdy vo väzobnom konaní nekonštatovali, že dôvody na väzbu existujú, dalo by sa špekulovať, že prokurátori sa chceli vyhnúť prehre na súde (čo býva najčastejší dôvod prokuratúrou zastavených stíhaní). Ale súdy dôvodnosť konštatovali! Je potom absurdné, aby rozdielnosť uhlov pohľadu prokuratúry a viacerých súdov, na čo sa odvolával Žilinka, bola taká priepastná, že došli k úplne opačným záverom. To, že z „iného uhla pohľadu“ si desať sudcov procesný problém a nedostatok dôkazov nevšimlo, a objavil ich až Kandera, je vrcholne nepravdepodobné, a aj nezlučiteľné s logikou trestných konaní.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite