Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

.pohľad Karolíny Farskej: Smiech ministra financií a milióny do vzduchu

.karolína Farská .stĺpčeky ..pohľad Karolíny Farskej

Finančná lotéria ako motivácia pre tých, ktorí sa nevedia rozhodnúť, či sa dajú očkovať. Jej účinnosť stále nie je dokázaná, ale keď z tejto debaty odpočítame idealistický morálny aspekt (vážne potrebujeme ceny, aby sa niektorým ľuďom uráčilo dať si dávku?), motivácia chrániť seba, životy a zdravie ostatných spolu s tvorením kolektívnej imunity evidentne pre viacerých stále nestačí.

.pohľad Karolíny Farskej: Smiech ministra financií a milióny do vzduchu

osobne mi to hlava neberie, ale je to raz tak, a preto štát musí podnikať iné kroky, aby zdravie svojich občanov ochránil. Otázne je, či a ktoré sa oplatia, a koľko nás neúspešné pokusy budú stáť.

Niekoľko týždňov sa na Slovensku hovorí o lotérii pre zaočkovaných, pred pár dňami minister financií predstavil svoju predstavu tohto počinu a je vskutku jemu vlastná. Všeobecný nápad sa mu podarilo prebrať po vzore iných krajín, avšak s bombastickým (rukojemníckym) nádychom. Matovič za naše peniaze vytvorí vlastnú reality šou, a ak z nej niečo chcete mať, nestačí sa zaočkovať a zodpovedne správať. 

Na každého sa smeje, pretože ak chcete získať jednu z najvyšších odmien, budete sa na neho musieť (či už priamo alebo nepriamo) každý večer pozerať. Už vidím tie reakcie, že ak sa nám nepáči, máme byť ticho. Ale rozdiel medzi konceptom ministra financií a vlastníka štátnej kasy tu predostierať nebudem. V zahraničí niekoľko takýchto pokusov už dlhšie beží a my opäť musíme vymýšľať koleso, keď to niekde funguje. Alebo?

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite