Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Amerika Tomáša Klvaňu: Progresivistická ľavica na ústupe

.tomáš Klvaňa .stĺpčeky .amerika Tomáša Klvaňu

Opravdovou volební základnou demokratů jsou středoví voliči, nikoliv progresivistická levice a socialisté, jak se občas domnívají i seriózní pozorovatelé politiky ve Spojených státech.

Amerika Tomáša Klvaňu: Progresivistická ľavica na ústupe

velká mediální pozornost se dnes soustřeďuje na levici v Demokratické straně. Některé reprezentantky, které se hlásí k socialistům po vzoru senátora Bernieho Sanderse, jsou hvězdami sociálních sítí a i od mnoha glosátorů občas slyšíte, že demokratická volební základna je v rukách levicových aktivistů. Nabízí se tedy otázka: Proč tato „základna“ soustavně prohrává?

V nedávných demokratických primárkách, v nichž se vybíral kandidát strany pro podzimní volby na starostu New Yorku, vyhrál středový kandidát Eric Adams a i na druhém místě skončila kandidátka establishmentu.  V guvernérských primárkách ve Virgínii triumfoval bývalý guvernér Terry McAuliffe, jenž má blízko k Billu a Hillary Clintonovým. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite