Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

.pohľad Karolíny Farskej: Digitalizácia, EÚ a kybernetická bezpečnosť

.karolína Farská .stĺpčeky ..pohľad Karolíny Farskej

S novým normálom prichádza aj rozšírenie povinností štátu chrániť občanov aj seba vytváraním funkčných a odolných kyberbezpečnostných opatrení.

na začiatku tohto leta som si dala predsavzatie čítať viac kníh v slovenskom jazyku. Znie to možno banálne, ale keďže dlhodobo pracujem najmä s angličtinou, či už ide o čítanie alebo písanie textov, cítim na sebe deficit kvality rodného jazyka. Štvrtou knihou sa stalo 10 ponaučení pre postpandemický svet od Fareeda Zakariu. Populárne písaný faktografický text, ktorý je autorovi blízky, občas mi chýbalo viac hĺbky, ale s tým asi človek pri takomto formáte počíta. Piatu časť knihy venuje digitalizácii života v jeho celistvosti a tomu, ako aj tento proces pandémia urýchlila, respektíve zavŕšila (!). Zakaria tvrdí, že koronavírus spôsobil odstránenie poslednej prekážky, ktorá nás delila od digitálnej budúcnosti, a to sú ľudské postoje. Z pohľadu technologického vývoja na to vieme byť pripravení, bloky predstavovali návyky ľudí z minulosti a nepredstaviteľnosť vykonávať isté úkony inak. Platiť účty online, vybavovať prácu, lekárov, vzdelávanie detí alebo tréning cez videohovory, špičkové jedlo aj bežný nákup objednávať k prahu domu.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite