Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Komentár Petra Schutza: Tajný agent Kremľa?

.peter Schutz .stĺpčeky .videné z Košíc

Dva týždne Igora Matoviča v role ministra financií stačili, aby bolo nezvratné, že rekonštrukcia s premiérskou rošádou problém vlády ani koalície nevyriešila. Sme v rovnakej rieke.

Komentár Petra Schutza: Tajný agent Kremľa?

je to až bizarné, ale moskovsko-peštianskym extempore a troma tlačovkami (nielen Sputnik) expremiér pochoval aj to najprirodzenejšie očakávanie – že už nebude konať a správať sa ako reprezentant celej vlády, čiže slovenskej politiky, ale len ako minister svojho rezortu.

Lámať palicu nad Hegerom, že vyčíňaniu svojho ministra nechal voľný priebeh, je ešte predčasné. Už len minulé aj dnešné uvedomenie si koaličných SaS a Za ľudí, že s avantúrami Matoviča žiť nemôžu, keďže kompromitujú a karikujú vládnutie na všetkých frontoch, nemôže Heger ignorovať. Aspoň snahu o spútanie „živlu“ už vyvinúť musí, inak sa vzťahovo i politickomanažérsky ocitne vláda v „predrekonštrukčnom“ období s rovnakou personálnou otázkou, ale s vyhroteným posunom – že totiž ďalšie ministerské účinkovanie Matoviča už nemôže byť predmetom žiadnej dohody ani kompromisu.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite