Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Srdcom sestry Hermany: Ako resetovať systém smiechom

.hermana Jaroslava Matláková .stĺpčeky .srdcom sestry Hermany

Posledné týždne boli pre mňa dosť zlé. Mala som skúškové obdobie, a to hneď z dvoch strán. Skúšala som a zároveň som bola skúšaná. Bola som len doma a nebavilo ma čítanie. A tak po viac ako polroku zabehnutého systému som musela systém zmeniť.

Srdcom sestry Hermany: Ako resetovať systém smiechom

veľmi mi pomohlo liturgické obdobie, začiatok pôstu. vždy je to tak. Na začiatku pôstu si sadnem a porozmýšľam nad zmenami. Predsavzatia typu nebudem jesť sladkosti, nebudem piť alkohol považujem síce za dobré, ale nie do tohto obdobia. Musí to mať väčší zmysel. A tak som sedela na koberci, ruky som si zohrievala na hrnčeku s čajom a rozmýšľala som o svojom živote. Najmä o poslednom roku, ktorý ma uzatvoril do domáceho prostredia bez väčšieho kontaktu.

Modlitba, pôst a almužna, ktoré sa odporúčajú v pôstnom období, sú samozrejmosťou aj bežne. Pridať na modlitbách, na pôste? A čo to so mnou ako s osobou urobí? Nebudem potom len pyšnejšia na svoj výkon?

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite