Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Komentár Petra Zajaca: Všetko naopak

.peter Zajac .stĺpčeky .komentár týždňa

Branislav Gröhling vzbudzoval pri nástupe do funkcie svojou príčinlivosťou dôveru, že Slovensko bude mať konečne ministra, ktorý presadí skutočnú reformu vzdelávania.

Komentár Petra Zajaca: Všetko naopak

reformu vzdelávania môže na zachrastenom Slovensku urobiť len silný, odvážny a kompetentný minister. Alebo ministerka. Na cintoríne slovenského vzdelávania leží za posledných dvadsať rokov dosť ministrov: Ftáčnik, Ponický, Harach, Fronc, Szigeti, Mikolaj, Jurzyca, Čaplovič, Pellegrini, Draxler, Plavčan, Matečná, Lubyová.

Reforma vzdelávania sa aj preto mala stať vlajkovou loďou Matovičovej vlády. Prvé pochybnosti nastali, keď Gröhling vypudil zo svojho tímu najkompetentnejšiu odborníčku na základné a stredné školstvo Zuzanu Zimenovú. Personálne to pokračovalo rozchodom s analytikmi okolo Michala Rehúša. Ale o koho sa chce minister oprieť? Podľa akých kritérií, faktov a dát sa chce orientovať?

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite