Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Český .týždeň Tomáša Němečka: Naši Minitrumpovia

.tomáš Němeček .stĺpčeky .český týždeň Tomáša Němečka

Na pražskej New York University mávam raz za semester prednášku pre mladých Američanov o  našich dvoch Minitrumpoch. Ale budem ju musieť upraviť. Taký stupeň ešte Zeman s  Babišom nedosiahli.

 Český .týždeň Tomáša Němečka: Naši Minitrumpovia

andrej Babiš má trumpovskú očnú chorobu: nevidí, nevie rozlíšiť rozdiel medzi štátnym, straníckym, firemným a  osobným, všetko mu splýva v  jedno. V  jeho hlave platí, že čo je dobré pre jeho Agrofert, je dobré aj pre republiku. Svoje hnutie riadi z  pozície stopercentného akcionára, a  preto aj svojich poslancov, hajtmanov a  starostov vníma ako zamestnancov – on má právo na nich revať, oni majú tú výsadu, že majú šéfovo telefónne číslo. 

Ani po rokoch pri moci nerozlišuje český premiér svoje roly. Keď koncom roka médiá žiadali, nech vláda zverejní očkovaciu stratégiu, Andrej Babiš to urobil. Nie však na vládnej tlačovke, ale 3. 1. v  pravidelnom nedeľnom príhovore k  priaznivcom na youtubovom kanáli svojho hnutia ANO.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite