Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Český týždeň Tomáša Němečka: Prezidentova velezrada

.tomáš Němeček .stĺpčeky .český týždeň Tomáša Němečka

Pred štrnástimi dňami mi volala novinárka z Českého rozhlasu: Získali sme Zemanovo tajné zadanie pre BIS, môžeme ho zverejniť? Naša advokátska kancelária jej to odobrila. A dokument sa dostal na svetlo.

Český týždeň Tomáša Němečka: Prezidentova velezrada

je to ťažko uveriteľné čítanie. Prezident Miloš Zeman využil svoje ústavné oprávnenie na to, že núti českú kontrarozviedku odhaliť informačné zdroje. 

Konkrétne mu majú oznámiť: 1) aké prebiehajú na území Česka vplyvové a infiltračné operácie ruských tajných služieb, kto ich riadi, ktorí konkrétni ruskí špióni sa na nich podieľajú a ako, 2) mená ruských špiónov v Česku a mená Čechov, ktorí s nimi spolupracujú, aké informácie im odovzdávajú a ako táto spolupráca prebieha, 3) ako je to s praním špinavých peňazí ruského organizovaného zločinu, na ktoré upozorňujú dokumenty uniknuté z amerického úradu na potieranie finančných zločinov FinCEN (v Prahe o nich písalo České centrum pre investigatívnu žurnalistiku na stránke www.investigace.cz), aké spoločnosti sa na ňom podieľajú a aký je pôvod týchto peňazí.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite