Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Český týždeň Tomáša Němečka: Zlostný premiér otvára školy

.tomáš Němeček .stĺpčeky .český týždeň Tomáša Němečka

V stredu 18. 11. sa majú do českých škôl vrátiť žiaci 1. a 2. tried. Vo chvíli, keď vládne opatrenia proti pandémii zabrali, nemocnice vydržali, ale umiera okolo 200 ľudí denne. A nevieme, čo sa stane teraz.

Český týždeň Tomáša Němečka: Zlostný premiér otvára školy

tá dilema je strašná, pretože na oboch stranách sú vážne argumenty. Otvorenie škôl aspoň pre prvákov žiadajú nielen unavení rodičia – podporujú ho aj vedci, ktorí inak navrhovali už od leta tvrdý „lockdown“, napríklad imunológ Václav Hořejší, virológ Libor Grubhoffer alebo ekonóm Filip Pertold.

Malé deti nebudú takým zdrojom infekcie, majú na svojich bunkách menej receptorov pre covid-19. Zároveň znášajú online výučbu zo všetkých najhoršie, potrebujú sa vidieť naživo. Zatvorenie škôl najviac dopadá na chudobné rodiny, ktoré často nemajú počítač, nieto ešte pripojenie k internetu. 

Takže môže spôsobiť dlhodobé jazvy, ktoré nevidíme tak jasne a okamžite ako pri zatvorených obchodoch. Naopak, čiastočné otvorenie by pomohlo uvoľniť natlakovanú zlosť v spoločnosti. Množstvu Čechov tečú nervy, pretože na rozdiel od jarnej vlny nevidieť koniec, stále sa predierame jesennou hmlou.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite