Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Komentár Petra Zajaca: November 2020

.peter Zajac .stĺpčeky .komentár týždňa

November 2019. Na uchmatnutom Námestí SNP ho celebruje opozícia. Na Námestí slobody si robí hnutie Za slušné Slovensko nádej na príchod slušnosti, spravodlivosti a poctivosti.

Komentár Petra Zajaca: November 2020 ILUSTRÁCIA NATÁLIA LOŽEKOVÁ/NATALIALOZEKOVA.SK

hnutie Za slušné Slovensko už má za sebou obrovský úspech, na ktorý vtedajšia opozícia žiarli. Robert Fico a Robert Kaliňák, ktorí pokrývali najrozsiahlejšiu korupciu na ponovembrovom Slovensku, museli odísť z funkcií predsedu vlády a ministra vnútra. 

Prinútil ich k tomu tlak státisícov ľudí na celom Slovensku. To uvoľnilo vyšetrovanie najťažších káuz, ktorých výsledkom je dnešné postupné rozkrývanie korupčných prostredí, zatiaľ s výnimkou tých najvyšších, politických.  

To rozdvojenie novembrových námestí bolo však aj predzvesťou rastúcej politickej rozčesnutosti po februárových voľbách.  Na jednej strane napreduje odkrývanie korupčných káuz, na druhej slušnosť zmizla z verejnej scény. Vládna koalícia si naložila veľké bremeno a k tomu ešte prišla korona. To všetci uznáme. Rovnako každý uzná, že všetko sa za štyri roky stihnúť nedá. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite