Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Komentár Petra Zajaca: Dobrý týždeň

.peter Zajac .stĺpčeky .komentár týždňa

Voľby v USA ukázali silu americkej demokracie. Potvrdilo sa aj to, že antigénové testy sú vhodné na cielené, nie celoplošné používanie. Postupuje rozkrývanie korupčných káuz. A parlament prijal zákony vyrovnávajúce sa s minulosťou. Dobrý týždeň.

Komentár Petra Zajaca: Dobrý týždeň

nemám rád spojenie áno – ale. Vždy sa za ním totiž skrýva spôsob, ako niečo zrelativizovať, spochybniť, zmäkčiť. Napriek tomu ho použijem. V čase, keď píšem tento komentár, piatkové čísla robia z Joea Bidena prezidenta. V prvom rade však zvíťazila sila amerických demokratických princípov. Donald Trump zrejme napadne výsledky v jednotlivých štátoch, na čo má v prípade tesných rozdielov právo. A neuspeje, hoci to ešte nejaký čas potrvá. Ale: nechápem nedôveru Milana Šimečku v inštitúcie americkej slobody, inak by ťažko mohol pokladať rétorickú pravicovosť liberála Petra Osuského a podporu Trumpa zo strany kresťanského demokrata Františka Mikloška za hrozbu pre slovenskú demokraciu. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite