Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Zora Jaurová z Progresívneho Slovenska: Kultúre treba pomôcť okamžite

.zora Jaurová .stĺpčeky .neparlamentná alternatíva

Od marca, keď sa ako prvé zrušili kultúrne podujatia, žili tisíce ľudí z úspor, na dlh, odsúvali splatné faktúry a napriek tomu všetkému boli solidárni, dodržiavali opatrenia, nabádali iných na disciplínu, poskytovali svoju tvorbu zadarmo online, aby tým prispeli k prekonaniu krízy.

Zora Jaurová z Progresívneho Slovenska: Kultúre treba pomôcť okamžite SITA/Alexandra Čunderlíková

napriek ťažkostiam, ktorým čelili, napriek tomu, že veľká časť z nich vypadla z výrazne nepružných a nedostatočných ekonomických opatrení z jari, boli ochotní zaťať zuby vo viere, že vláda sa na druhú vlnu pandémie lepšie pripraví a že im svitne na lepšie časy.

Bohužiaľ, nestalo sa. Chaotické a dátami nepodložené opatrenia, ktoré sme zažili za posledné týždne, zobrali ľuďom pracujúcim v kultúrnom a kreatívnom priemysle aj poslednú nádej na prácu a príjem. Absencia prakticky akýchkoľvek kompenzácií, nikam nevedúce rokovania s rôznymi ministerstvami a rezortmi a dehonestujúce vyjadrenia premiéra len zdôrazňujú beznádej, v ktorej sa ocitli všetci tí, ktorým vláda vzala možnosť pracovať a prakticky ich hodila cez palubu. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite